İç Mekanlarda Renk Seçimi

 

 

Herkese tekrar merhaba.

Bir önceki konumuz olan Renk Teorisi ve Renklerin Psikoloji Üzerine Etkisi başlıklı yazımızdan sonra bu hafta detaya inip, evimizi dekore ederken iç mekanda hangi renkleri tercih etmeliyiz sorusuna cevap arayacağız. Eğer önceki yazımızı okumadıysanız, kahvenizi , çayınızı kapın; sizi bekliyoruz. Önümüzdeki haftalarda ise mağaza tasarımlarında dikkat edilmesi gereken hususlar ve renk tercihlerinden; kurumsal kimlikte rengin öneminden bahsedeceğimiz için, takipte kalmayı unutmayın.

Daha önce de bahsettiğimiz üzere renkler insanları kültürleri, yaşları, cinsiyetleri ve yaşadıkları coğrafi bölgenin özelliklerinin insanların renk algısında farklılığa sebep olsa da, bazı renk gruplarının insanlar üzerinde bıraktığı etki hemen hemen aynıdır. Bu nedenle dekorasyonda renkleri akıllıca seçmek önemlidir.

Ev dekorasyonunda kullandığımız renkler üzerine çoğumuz çok fazla düşünmese de, odalarımızın renkleri kim olduğumuzu yansıtma gücüne sahipken, her gün davranışlarımızı ve duygularımızı etkileyen önemli bir faktör.

Read more